Organisation och styrelse

Som på alla institutioner vid Uppsala universitet är det prefekt eller institutionsstyrelse som formellt fattar beslut om institutionens verksamhet. I praktiken är beslut kring utbildning i stor utsträckning delegerade till tre studierektorer (grundnivå, avancerad nivå samt forskarutbildning). Institutionen har även en forskningsansvarig professor. Alla övriga större beslut bereds i ett antal kollegialt sammansatta organ; en ledningsgrupp bestående av prefekt, stf. prefekt, studierektorer, forskningsansvarig samt administrativ personal, ett professorskollegium, ett handledarkollegium, en forskarutbildningsnämnd, en doktorandförening samt en lika villkors/arbetsmiljögrupp. Vid institutionen finns också ett skyddsombud, ett miljöombud, ett lika villkorsombud samt ett brandskyddsombud.

Institutionens styrelse

Prefekt och ordförande
Fredrik Sandgren

Ordinarie: Lars Fälting, Ylva Hasselberg, Mats Morell, Orsi Husz